Freebie – Zomer Kalender 2017

/, Freebies/Freebie – Zomer Kalender 2017

Freebie – Zomer Kalender 2017

Zomer kalender 2017Onze kleuterzoon heeft zijn eerste basisschooljaar achter de rug en de ‘grote vakantie’ staat nu voor de deur. Na de voorjaarsvakantie en de meivakantie vindt hij de aankomende zomervakantie toch reuze interessant. Maar… bij de aankomende gebrek aan regelmaat is een zomerkalender toch wel een goed idee om het een beetje gezellig te houden ;)

Sinds 2 jaar maken wij dankbaar gebruik van een planbord met magneetjes van Olifantastisch. We hadden gemerkt dat hij erg behoefte heeft aan structuur en graag het gevoel heeft ‘waar in de week’ hij zich bevindt. Voordat er school was was dit al handig dat hij kon zien wanneer het weer “opa en oma-dag” was, wanneer hij naar de opvang ging en wanneer het weer weekend was. Het werd er meteen een rustiger kind van en in bed lag hij niet te malen ‘wat hij morgen zou gaan doen’.

 

Schoolvakanties

De meivakantie duurde 2 weken lang en op zich was dit wel te overzien in zijn koppie. Het was 2 keer het planbord van boven naar beneden. Wel was ik blij dat de 2 weken weer om waren, want je merkt toch dat de kids een bepaalde structuur gaan missen.
En dan komt de zomervakantie… “Is dat ZES keer het planbord van boven naar beneden!? Wow dat is lang!”, oftewel, ik had al meteen in de gaten dat een 4-jarige de zomervakantie dus echt niet kan overzien.

 

Vakantie Kalender 2017

Veel kalenders gaan van links naar rechts, maar een planbord voor kids werkt het prettigst van boven naar beneden (omdat ochtend, middag en avond activiteiten dan op dezelfde regel erachter staan). Ik heb dus een vakantie kalender gemaakt waarbij de dagen van de week ook van boven naar beneden gaan en de vakantieweken in kolommen naast elkaar staan. Voor kleine kinderen is dan visueel zichtbaar hoeveel weken vakantie er nog te gaan zijn. Onze kleuterzoon is nogal met cijfers en letters bezig waardoor ik voor een lettertype gekozen heb die ook overeenkomt met hoe ze leren lezen en schrijven. Om het hem dubbel makkelijk te maken heb ik de kleurtjes van de eerste letter van de weekdagen laten overeenkomen met de kleuren van de magneetjes op zijn planbord. Hij kent de dagen van de week nog niet en kan ook niet lezen, maar weet wel welke dag blauw, groen, etc vertegenwoordigd en in welke volgorde. “Is het vandaag oranje?” en “Als de letters bruin zijn is het weekend!”.

 

Download de zomerkalender gratis!

Ga ook een fijne en gestructureerde zomervakantie in waarbij de kids zich kunnen verheugen op dat dagje dierentuin, logeerpartijtje, etc. en laat de kids vervolgens de dagen afstrepen bijvoorbeeld. Download de kalender als pdf en print hem bij voorkeur op dikker papier uit. Wat ook mooi staat is de kalender aan de muur hangen met washi tape uit onze shop.

 

DOWNLOAD DE GRATIS ZOMER KALENDER 2017

 

Veel plezier en een fijne zomer gewenst!
Met liefs,
Tanja

P.s. schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van bijvoorbeeld nieuwe freebies / free printables. Don’t worry, wij spammen niet 😊

NIEUWSBRIEF INSCHRIJVEN

By | 2017-07-07T14:54:55+00:00 juli 7th, 2017|Categories: Algemeen, Freebies|Tags: , , , , , |0 Comments

About the Author:

Hallo, ik ben Tanja, de creatieve ondernemer achter Lazuli Handmade. Dertiger, mama van een kleuter-zoon en peuter-dochter, IT'er van beroep, voormalig ski- en snowboardlerares en af en toe in de clinch met mijn gezondheid. Deze website van Lazuli is een heerlijke uitlaatklep voor mij. Een uit de handgelopen hobby wat een klein bedrijf is geworden. De Shop bevat een wisselend assortiment van o.a. handgemaakte producten en DIY artikelen. Op het Blog vind ik het leuk om te schrijven over DIY inspiratie en over bezigheden en zaken achter de schermen.

Laat een reactie achter

Let op! De webshop ging in 2018 tijdelijk dicht. Nu staat de deur weer 'op een kier'. Bestellingen komen gewoon door. Zie ons laatste blog voor meer info: https://lazuli-handmade.nl/were-closing/ Sluiten