Freebie – Sint en Kerst Kalender 2017

/, Freebies/Freebie – Sint en Kerst Kalender 2017

Freebie – Sint en Kerst Kalender 2017

Sint & Kerst kalender 2017Onze kleuterzoon van bijna 5 jaar vindt de aankomende feestmaand toch wel een beetje spannend en met name omdat hij niet goed weet wanneer alles plaats gaat vinden. Ik voelde hem al aankomen: “Of ik weer zo’n fijne kalender wilde maken.” Als opvolging op de stempelkalender van de afgelopen zomervakantie heb ik nu ook een “Sint & Kerst Kalender” gemaakt voor de aankomende feestmaand.

 

Sint en Kerst Kalender 2017

Sinds 2 jaar maken wij dankbaar gebruik van een planbord met magneetjes. We hebben gemerkt dat onze zoon erg behoefte heeft aan structuur en graag het gevoel heeft ‘waar in de week’ hij zich bevindt en wat er allemaal komen gaat. Het magneetbord dat wij gebruiken telt de 7 dagen van de week maar soms zou onze zoon verder vooruit willen kijken. De afgelopen tijd hebben we regelmatig gehoord: “Wanneer is de intocht van Sinterklaas?”, “Is het dan al meteen pakjesavond”, “Wanneer was nu Kerstmis”. Maar ook vragen als “Wat komt er eerst?” Duidelijk dus. Er is een nieuwe stempelkalender nodig. 🙂

 

Indeling van de Stempelkalender

Bij veel kalenders gaat de week van links naar rechts, maar een planbord voor kids werkt het prettigste van boven naar beneden (omdat activiteiten in de ochtend, middag en avond dan op dezelfde regel erachter staan). Ik heb dus een Sint en Kerst Kalender gemaakt waarbij de dagen van de week corresponderen met ons weekbord en eveneens van boven naar beneden gaan. De weken staan in kolommen naast elkaar. Voor kleine kinderen is dan visueel zichtbaar hoeveel weken het nog duurt tot de intocht van Sinterklaas, pakjesavond, Kerstmis en de jaarwisseling. Onze kleuterzoon kan nog geen teksten lezen maar is wel veel met cijfers bezig. Een week heeft 7 dagen dus wanneer ik uitleg dat iets op dag 3 gaat gebeuren dan weet hij dat ik het over woensdag heb.

 

Download deze stempelkalender gratis!

Ga ook een fijne en gestructureerde feestmaand in waarbij de kids zich op alles kunnen verheugen. Tip: in plaats van afstrepen kun je de dagen ook afstempelen met een leuke stempel. Nog een tip: stempel of teken een schoentje op de dagen dat ze hun schoen mogen zetten! Bij de Xenos vonden we een geweldig leuke Sinterklaas stempelset.

Download de kalender als pdf en print hem bij voorkeur op dikker papier uit. Wat ook mooi staat is de kalender aan de muur hangen met washi tape uit onze shop.

 

DOWNLOAD DE SINT & KERST KALENDER 2017

 

P.s. schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van bijvoorbeeld nieuwe freebies / free printables. Don’t worry, wij spammen niet 😊

NIEUWSBRIEF INSCHRIJVEN

Dit artikel bevat affiliate links maar is geen artikel in opdracht. Het bericht is volledig op eigen initiatief en op eigen aanbeveling geschreven.

By | 2017-12-18T00:25:09+00:00 november 13th, 2017|Categories: Algemeen, Freebies|Tags: , , , , , , , |0 Comments

About the Author:

Hallo, ik ben Tanja, de creatieve ondernemer achter Lazuli Handmade. Dertiger, mama van een kleuter-zoon en peuter-dochter, IT'er van beroep, voormalig ski- en snowboardlerares en af en toe in de clinch met mijn gezondheid. Deze website van Lazuli is een heerlijke uitlaatklep voor mij. Een uit de handgelopen hobby wat een klein bedrijf is geworden. De Shop bevat een wisselend assortiment van o.a. handgemaakte producten en DIY artikelen. Op het Blog vind ik het leuk om te schrijven over DIY inspiratie en over bezigheden en zaken achter de schermen.

Laat een reactie achter

Let op! De webshop ging in 2018 tijdelijk dicht. Nu staat de deur weer 'op een kier'. Bestellingen komen gewoon door. Zie ons laatste blog voor meer info: https://lazuli-handmade.nl/were-closing/ Sluiten